Γιάννης Αλαφούζος

Το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αθλητικού Ρεπορτάζ (ΚΑΡ) εισήλθε στην οικογένεια του Ομίλου ΣΚΑΪ το 2014 ύστερα από πρωτοβουλία του Γιάννη Αλαφούζου, προκειμένου να συνδυάσει την αγάπη του για τη δημοσιογραφία με τον αθλητισμό και την παιδεία.

Στόχος του εργαστηρίου, καθώς και προσωπικός στόχος του Γιάννη Αλαφούζου, είναι η επιτυχής αποφοίτηση κορυφαίων νέων δημοσιογράφων με άρτια επαγγελματική κατάρτιση ικανή να οδηγήσει στην ομαλή τους ένταξη στην αγορά εργασίας και στα ΜΜΕ της επιλογής τους.  Αυτό εξασφαλίζεται μέσα από τις σύγχρονες δομές εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας όπου διδάσκουν οι καλύτεροι καθηγητές του χώρου των ΜΜΕ και της Ακαδημίας και, στη συνέχεια, με πρακτική άσκηση στον Όμιλο ΣΚΑΪ και σε άλλους συνεργαζόμενους δημοσιογραφικούς ομίλους.

Μια επιπλέον πρωτοβουλία του Γιάννη Αλαφούζου είναι οι υποτροφίες που δίνονται κάθε χρόνο καθώς και οι ειδικές τιμές στο πλαίσιο μιας διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής.

Το ΚΑΡ δραστηριοποιείται από το 1994 και τα τελευταία χρόνια -που ανήκει στον Όμιλο ΣΚΑΪ- έχει παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην αποφοίτηση αθλητικών δημοσιογράφων.

Ταυτόχρονα με το ΚΑΡ το 2014 ο Γιάννης Αλαφούζος αγοράζει και τον ραδιοφωνικό σταθμό  «ΣΠΟΡ FM», τον νούμερο ένα αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό και portal στην Ελλάδα, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αγάπη του για τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι παράλληλα ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΣΚΑΪ, από το 1989 με τον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, τον μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΜΕΛΩΔΙΑ» από το 1992, τον καινοτόμο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, «την ναυαρχίδα του ομίλου,» από το 2006, καθώς και τις διαδικτυακές πλατφόρμες skai.gr και sport-fm.gr.

Εκτός από τον χώρο των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας, ως φίλαθλος, ο Γιάννης Αλαφούζος, ιδρύει τον Μάιο του 2012 την «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012» μαζί με άλλους επιφανείς οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς αναλαμβάνει Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός.

Η οικογένεια Αλαφούζου δραστηριοποιείται, επίσης, στον χώρο της έντυπης ενημέρωσης με την εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» η οποία διατηρεί τον ηγετικό της ρόλο στην αγορά, καθώς και στον χώρο της Ναυτιλίας με τις εταιρίες Glafki (Hellas) Maritime Company, Ermis Maritime και Kyklades Maritime, όπου ο κύριος Αλαφούζος κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Η αναπτυσσόμενη εταιρεία Kyklades Maritime διαχειρίζεται στόλο πλοίων μεσαίου μεγέθους.

Τέλος, γνωστή είναι και η απόλυτη αφοσίωση του Γιάννη Αλαφούζου στην προστασία του περιβάλλοντος  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο ΣΚΑΪ είναι ευρέως συνυφασμένος με περιβαλλοντικές ενέργειες και κοινωνικές δράσεις που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με σπουδές στην  Ιστορία και στα Οικονομικά και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

Στον ελεύθερο του χρόνο απολαμβάνει την πεζοπορία, του αρέσει να ακούει μουσική και να βλέπει ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

 

 

Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ - Live Radio

Ονόματα αποφοίτων

Οι απόφοιτοι μας
δεν βρίσκουν απλά δουλειά... Κάνουν καριέρα...


 • Μιχάλης Τσόχος
  GAZETTA - OTE TV
 • Γιάννης Θειακός
  ΜΕGΑ CΗΑΝΝΕL
 • Λίνα Ροδίτου
  ΣΚΑΙ
 • Γιάννης Ράνιος
  ΕΡΤ
 • Σωτήρης Κωσταβάρας
  ΣΠΟΡ FΜ - OTE TV
 • Κώστας Μπάκος
  Ελεύθερος Τύπος
 • Τάσος Νικολόπουλος
  ΣΠΟΡ FΜ
 • Κώστας Μιαούλης
  ΣΠΟΡ FΜ
 • Διονύσης Δεσύλλας
  ΣΠΟΡ FM
 • Μαρία Ζαφειράτου
  ΣΠΟΡ FM
 • Βαγγέλης Νερατζιάς
  ΣΠΟΡ FM
 • Άρης Ασβεστάς
  ΣΠΟΡ FM - SDNA.GR
 • Βασίλης Βαρδάκας
  EΚΔΟΤΗΣ ΟΙΚΟΥ Key-Book
 • Ορέστης Κατσαρέας
  Ελεύθερος Τύπος
 • Τζούλια Κοφίτσα
  Νovasports
 • Βάιος Τσούτσικας
  ΣΠΟΡ FΜ

Περισσότερα


Warning: include(footer.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /opt/SW/apache/apache_PROD/htdocs_karedu/index.php on line 33

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'footer.php' for inclusion (include_path='.:/opt/php5.3.2//lib/php') in /opt/SW/apache/apache_PROD/htdocs_karedu/index.php on line 33