Εκδήλωση γεμάτη «διαμάντια» από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (photos)

Στο ξενοδοχείο Metropolitan έγινε και φέτος η εκδήλωση για τη λήξη της περσινής χρονιάς και την έναρξη της νέας σεζόν του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. Στην τελετή παραβρέθηκαν πολλές προσωπικότητες της αθλητικής δημοσιογραφίας, αλλά και μια παρουσία έκπληξη για τους σπουδαστές και αποφοίτους, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος βραβεύτηκε για το σπουδαίο έργο του στον αθλητισμό.
Εκδήλωση γεμάτη «διαμάντια» από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (photos)

Το καλωσόρισμα των νέων σπουδαστών ανέλαβε, όπως κάθε χρόνο, ο Διευθυντής Σπουδών του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος μίλησε για τις δυσκολίες του χώρου αλλά και τις ευκαιρίες που καλούνται να «αρπάξουν» οι νεαροί μελλοντικοί δημοσιογράφοι, οι οποίες δίνονται απλόχερα κατα τη διάρκεια των σπουδών αλλά και μετά την αποφοίτηση.

«Ο κάθε σπουδαστής πήρε μια ευκαιρία, του ανοίξαμε μια πόρτα, μια χαραμάδα, να μπορέσει να κυνηγήσει τα όνειρά του. Και αυτό ισχύει κάθε χρόνο, για όποιους καινούριους ανοίγει τα χέρια του το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, κι έρχεται, όπως συμβαίνει και σήμερα, στο ξεκίνημα της νέας σεζόν» τόνισε ο Διευθυντής του ΚΑΡ.

 

 

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης, δεν ήταν άλλη από τη βράβευση του πρώην αρχηγού του Παναθηναϊκού SUPERFOODS, Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο επίτιμος καλεσμένος της σχολής βραβεύτηκε για τη πολυετή προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και μιλώντας προς τους σπουδαστές του ΚΑΡ, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη. Σεμνός και ταπεινός, όπως πάντα, ως «ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, ένα χαρισματικό παιδί, ένας πολύ μεγάλος παίκτης» όπως τον χαρακτήρισε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, απένειμε ,με τη σειρά του, τους επαίνους στους φετινούς αποφοίτους του ΚΑΡ για τη συνολική τους παρουσία κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

 

Τη σκυτάλη στο μικρόφωνο παρέλαβε ο Γιώργος Κοσμάς, Γενικός Διευθυντής του ΣΠΟΡ FM 94,6, και δήλωσε:

«Εγώ ήμουν μαθητής του Χρήστου (σ.σ. Σωτηρακόπουλου) πάντα, γιατί εκείνος ήταν που μου έδωσε την πρώτη ευκαιρία σε αυτό το χώρο. Νομίζω αυτό ψάχνετε κι εσείς. Αυτή την πρώτη ευκαιρία, σε επίπεδο επαγγελματικό, ώστε να αναδείξετε τα στοιχεία που σας χαρακτηρίζουν, τα προσόντα σας, τη φιλοδοξία σας και το κέφι που έχετε για να ασχοληθείτε με αυτή τη δουλειά. Μέσα από το Κ.Α.Ρ., όλα αυτά τα χρόνια, όλοι έχουν διαπιστώσει ότι ευκαιρίες δίνονται, κι είναι πάρα πολλές. Είναι στο χέρι του καθενός να τις αξιοποιήσει, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Υπάρχουν πολλά νέα μέσα ενημέρωσης και ένα πεδίο για να λειτουργήσει όποιος έχει τη μεγαλύτερη φιλοδοξία από όλους, γιατί ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος, και από αυτό θα κριθεί και το μέλλον του καθενός. Όποιος έχει τη μεγαλύτερη φιλοδοξία και τη μεγαλύτερη δίψα θα πετύχει σε αυτό το χώρο. Δεν αρκεί απλά να είσαι καλός. Και το έχουν διαπιστώσει αυτό αρκετοί από εσάς και όσοι κάνουν την πρακτική τους τώρα, στο ΣΠΟΡ FM 94.6 και στο sportfm.gr»

 

 

Στα πλαίσια του νέου ακαδημαϊκού έτους, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος ανακοίνωσε στο λαμπερό αυτό καλωσόρισμα, και μια νέα συνεργασία του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, με τον Σταμάτη Μαλέλη και τη NEW MEDIA STUDIES, μια συνεργασία που θα ενδυναμώσει την θέση  των δυο σχολών στο χώρο. Ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης  δήλωσε για τη νέα κοινή πορεία

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάμε αυτή τη νέα συνεργασία από φέτος με το Κ.Α.Ρ., το οποίο έχει τη δική του πολύ μεγάλη ιστορία στο χώρο, η οποία θα αναπαράγει καινούρια πράγματα, θα συνδυάσουμε το αθλητικό ρεπορτάζ με την τηλεόραση, το οποίο το κάνουμε με επιτυχία ήδη στη New Media Studies. Σκοπός είναι να βγουν οι πρωταθλητές της αθλητικής δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης, που στη δύσκολη αυτή καμπή της, χρειάζονται καινούρια και άφθαρτα πρόσωπα, που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Σας εύχομαι, λοιπόν, καλή χρονιά, καλή δύναμη κι όλα θα πάνε καλά» ενώ ευχήθηκε στους σπουδαστές καλή επιτυχία και τους συμβούλεψε αναφέροντας «Μπαίνετε σε έναν δύσκολο δρόμο, πρέπει να παλέψετε όλοι πολύ δυνατά. Τίποτα δεν σας χαρίζεται σε αυτή τη δουλειά, να το θυμάστε αυτό.» 

 

 

Όπως κάθε χρόνο, το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, δεν παρέλειψε να βραβεύσει ξεχωριστά διακεκριμένους δημοσιογράφους που αποφοίτησαν από τη σχολή για την επιτυχημένη τους πορεία στο χώρο. Οι Γιάννης Ράνιος, Νίκος Σταματέλος, Μανώλης Σφακάκης, Σταύρος Χονδροθύμιος, Βαγγέλης Νερατζιάς και Διονύσης Καππάτος ευχήθηκαν καλή επιτυχία και συμβούλεψαν τα νέα παιδιά, όπως και οι προηγούμενοι ομιλητές, να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους  παρουσιαστούν και να έχουν γερό στομάχι, πείσμα και θέληση, ενώ θυμήθηκαν από παλαιότερη εκδήλωση το τρίπτυχο του Μανώλη Σφακάκη «δουλειά- δουλειά- δουλειά» το οποίο προκάλεσε τα πειράγματα μεταξύ των βραβευμένων συναδέλφων.

 

 

Μετά τη βράβευση των δημοσιογράφων, οι Γιώργος Κοσμάς και Σταμάτης Μαλέλης  έδωσαν και τις υποτροφίες για τη φετινή χρονιά, οι  οποίες μοιράστηκαν ως εξής:

5 Υποτροφίες του Διαγωνισμού του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ σε συνεργασία με τον ΣΠΟΡ FM

5 Υποτροφίες του Διαγωνισμού του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ

1 Υποτροφία στη μνήμη του Χαράλαμπου Τσιριμωνάκη

1 Υποτροφία στη μνήμη του Αντώνη Μπόκτωρ

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος παρουσίασε τις νέες μεταγραφές στο ρόστερ των καθηγητών της σχολής,  όπως ο Αντρέα Παλομπαρίνι, ο Γιάννης Ράνιος, ο Μανώλης Σφακάκης, ο Νίκος Γιαννόπουλος και ο Άγγελος Τόμπρος, χωρίς να ξεχάσει να αναφέρει τους ήδη υπάρχοντες καθηγητές , όπως ο  Αλέξης Σπυρόπουλος, Αντώνης Πανούτσος, Αντώνης Καρπετόπουλος, Γιώργος Χελάκης, Βασίλης Βέργης, Κώστας Βαϊμάκης, Δήμος Μπουλούκος, Τόλης Κοτζιάς, Βασίλης Σκουντής, κ. ά.

Τελειώνοντας  την παρουσίαση  της εκδήλωσης  για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017,  ο «πρωτομάστορας» του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, το οποίο πρωταγωνιστεί στο χώρο της εκπαίδευσης στην αθλητική δημοσιογραφία από το 1994, έκλεισε το λόγο του λέγοντας «ο δρόμος αυτός που πάτε να βαδίσετε είναι μοναχικός, ωστόσο, ο προορισμός είναι όμορφος, πόσο μάλλον το ταξίδι»

 

Μετά το σφύριγμα της λήξης, παλιοί και νέοι σπουδαστές έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος , προς τιμήν του, φωτογραφήθηκε με όλους.

 

 

 

Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ - Live Radio

Ονόματα αποφοίτων

Οι απόφοιτοι μας
δεν βρίσκουν απλά δουλειά... Κάνουν καριέρα...


 • Μιχάλης Τσόχος
  GAZETTA - OTE TV
 • Γιάννης Θειακός
  ΜΕGΑ CΗΑΝΝΕL
 • Λίνα Ροδίτου
  ΣΚΑΙ
 • Γιάννης Ράνιος
  ΕΡΤ
 • Σωτήρης Κωσταβάρας
  ΣΠΟΡ FΜ - OTE TV
 • Κώστας Μπάκος
  Ελεύθερος Τύπος
 • Τάσος Νικολόπουλος
  ΣΠΟΡ FΜ
 • Κώστας Μιαούλης
  ΣΠΟΡ FΜ
 • Διονύσης Δεσύλλας
  ΣΠΟΡ FM
 • Μαρία Ζαφειράτου
  ΣΠΟΡ FM
 • Βαγγέλης Νερατζιάς
  ΣΠΟΡ FM
 • Άρης Ασβεστάς
  ΣΠΟΡ FM - SDNA.GR
 • Βασίλης Βαρδάκας
  EΚΔΟΤΗΣ ΟΙΚΟΥ Key-Book
 • Ορέστης Κατσαρέας
  Ελεύθερος Τύπος
 • Τζούλια Κοφίτσα
  Νovasports
 • Βάιος Τσούτσικας
  ΣΠΟΡ FΜ

Περισσότερα


Warning: include(footer.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /opt/SW/apache/apache_PROD/htdocs_karedu/index.php on line 33

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'footer.php' for inclusion (include_path='.:/opt/php5.3.2//lib/php') in /opt/SW/apache/apache_PROD/htdocs_karedu/index.php on line 33