«Πετάει» για μετάλλια

Γεμάτη όνειρα αναχωρεί η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Σόφια, όπως τόνισαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στις εγκαταστάσεις του «ΚΑΡ».
«Πετάει» για μετάλλια

Παρά τα οικονομικά προβλήματα και το «αδιέξοδο» με τα κρατικά κονδύλια η ελληνική αποστολή κωφών αναχωρεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σόφιας, που θα διεξαχθούν από τις 27 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου. 

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η Ομοσπονδία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, οι άνθρωποι της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους αθλητές, επισημαίνοντας παράλληλα τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης.

Στουφής Ιωάννης (Πρόεδρος)

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε, ελπίζω να πάμε καλά στη Βουλγαρία και να φέρουμε μετάλλια. Ας μην ξεχνάμε ότι αρχικά είχαμε αναλάβει εμείς τη διοργάνωση αλλά λόγω κρίσης ακυρώθηκε και την πήρε η Σόφια. Ελπίζουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να καταφέρουμε να διοργανώσουμε και εμείς Ολυμπιακούς Αγώνες», ήταν το αρχικό σχόλιο του προέδρου, που εν συνεχεία αναφερόμενος στην Πολιτεία τόνισε:

«Ευχαριστούμε για την… ελλιπή βοήθεια και μακάρι να μας βοηθήσει το κράτος και οικονομικά καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει άμεσα να λύσουμε. Εύχομαι καλό ταξίδι στην αποστολή μας και καλά αποτελέσματα».

Δημήτρης Στεφανίδης (Αρχηγός αποστολής)

Από τη μεριά του ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Δημήτρης Στεφανίδης, αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική στήριξη που δεν υπάρχει από πλευράς κράτους, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι αθλητές.

«Νιώθω θλίψη για τη στάση της πολιτείας. Όμως, δεν στέκομαι εκεί γιατί νιώθω πίστη στους αθλητές μας που θα φέρουν μετάλλια και θα δώσουν αποδείξεις.

Δεν φταίει η οικογένεια των κωφών για αυτούς που “έφαγαν” χρήματα. Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι φάγαμε κρατική ρήτρα 100.000 ευρώ για την ακύρωση των αγώνων, η οποία πληρώθηκε από το ταμείο της Ομοσπονδίας και γι’αυτό υπάρχει αυτός ο εξευτελιστικός προϋπολογισμός.

Στα τελευταία ραντεβού που είχαμε με το νέο Υπουργό καταφέραμε να εξασφαλίσουμε έπειτα από τη βοήθεια της κ. Γιαννακίδου 100.000 ευρώ από το ταμείο καθώς αρχικά ήθελαν να μας δώσουν μόνο 50.000. Μάλιστα, ο πρόεδρος αυτές τις μέρες δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα προκειμένου να μην πιέσει. Ενώ, αναγκαστήκαμε να εταιρία για τις μετακινήσεις μας στη Σόφια, καθώς μας απειλούσε με απειλητικό mail ότι αν δεν δώσουμε άμεσα τα χρήματα δεν θα μεταφέρουν τις αποστολές μας.

Εμείς συνεχίζουμε για το καλό των αθλητών, θα βάλουμε χρήματα από την τσέπη μας μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση».

Σχετικά με την επιλογή του σημαιοφόρου: «Η επιλογή έγινε με πολύ αυστηρά κριτήρια και η αλήθεια είναι πως ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Τελικά καταλήξαμε στην Δήμητρα Πασχάλη, θεωρώ πως είναι μεγάλη της τιμή που εκπροσωπεί με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου την αποστολή».

Δήμητρα Πασχάλη (Αθλήτρια ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, Σημαιοφόρος, εκπρόσωπος αποστολής)

Από τη μεριά της, η σημαιοφόρος και εκπρόσωπος των αθλητών της αποστολής, Δήμητρα Πασχάλη, είπε: «Δεν περίμενε να με επιλέξει η Ομοσπονδία. Ήταν κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο για εμένα και ευχαριστώ πραγματικά την Ομοσπονδία, που μας έχει στηρίξει και εύχομαι να γυρίσουμε πίσω με μετάλλια».

Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ - Live Radio

Ονόματα αποφοίτων

Οι απόφοιτοι μας
δεν βρίσκουν απλά δουλειά... Κάνουν καριέρα...


 • Μιχάλης Τσόχος
  GAZETTA - OTE TV
 • Γιάννης Θειακός
  ΜΕGΑ CΗΑΝΝΕL
 • Λίνα Ροδίτου
  ΣΚΑΙ
 • Γιάννης Ράνιος
  ΕΡΤ
 • Σωτήρης Κωσταβάρας
  ΣΠΟΡ FΜ - OTE TV
 • Κώστας Μπάκος
  Ελεύθερος Τύπος
 • Τάσος Νικολόπουλος
  ΣΠΟΡ FΜ
 • Κώστας Μιαούλης
  ΣΠΟΡ FΜ
 • Διονύσης Δεσύλλας
  ΣΠΟΡ FM
 • Μαρία Ζαφειράτου
  ΣΠΟΡ FM
 • Βαγγέλης Νερατζιάς
  ΣΠΟΡ FM
 • ’ρης Ασβεστάς
  ΣΠΟΡ FM - SDNA.GR
 • Βασίλης Βαρδάκας
  EΚΔΟΤΗΣ ΟΙΚΟΥ Key-Book
 • Ορέστης Κατσαρέας
  Ελεύθερος Τύπος
 • Τζούλια Κοφίτσα
  Νovasports
 • Βάιος Τσούτσικας
  ΣΠΟΡ FΜ

Περισσότερα


Warning: include(footer.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /opt/SW/apache/apache_PROD/htdocs_karedu/index.php on line 33

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'footer.php' for inclusion (include_path='.:/opt/php5.3.2//lib/php') in /opt/SW/apache/apache_PROD/htdocs_karedu/index.php on line 33